Ridlektion 03.09.13

Ska söka externkurs för ridningen så tar utvärderingen från lektionen jag skrivit för det.
 

Idag var första dressyrträningen med Jim efter köpet av den nya sadeln. I början framskrittningen kändes han lite loj. Det var troligtvis för att det varit varmt under dagen och han hade vilat dagen för det. Därför fick vi börja med att väcka honom lite först i skritten började vi med att göra tempoväxlingar i skritt, halter och igångsättningar för att få honom mer aktiv och lyssna på skänkeln.

 Efter det fortsatte vi med samma arbete i trav, man märkte tydligt när han började komma igång mer, då trycket bakifrån ökar och steget blir större. Här fick han ännu jobba lång och låg och i traven red jag lätt.

 När vi arbetat igenom traven gick vi till galoppen.  Efter första galoppfattningarna började han ta dem bra ifrån skritt, det är inte alltför svårt och krävande att göra.  Däremot provade vi även att ta förvändgalopp. Det var svårare dels för att jag inte tränat på det mycket eller på ett bra tag, desamma gäller honom. Förvända galoppen gick knackigare, men några gånger lyckades vi få till en bra förvändgalopp. Dock ville han lätt falla ur formen när han gick i den förvända galoppen.

 När vi arbetat med det en liten stund, gick vi vidare. Den förvända galoppen är något vi får fortsätta att arbeta med. Finliret fortsatte med galoppen, att länga och korta galoppen. Men även att öka och minska i volten till en 10 m volt och sedan öka volten igen i storlek i galopp. Han jobbade på bra men var inte så energisk som han ibland är.

Efter galopparbetet var båda han och jag trötta då det är så mycket småsaker, som blir tunga att arbeta med. Efter en skrittpaus arbetade vi lite med bakdelsvändningar, även det är något vi inte tränat mycket på. Vissa bakdelsvändningar blev rätt bra men ibland blev det missförstånd om skritten inte var tillräckligt kort och kontrollerad så blev det en framdelsvändning.

När vi jobbat med allt detta var båda väldigt trötta och nöjda, då checkade man först att traven var bra och han var lyhörd. Sedan började vi varva ner honom i lugn jogg , riktigt lång och låg.

 + Var mycket friare i steget pga den nya sadeln.

+ Blev mer lyhörd och aktiv efter arbete

- I förvända galoppen måste jag behålla mer stadighet och korrekthet i sitsen för att få till en bra fattning och galopp.

 

Jossan har fotat, bjuder på några bilder som togs en bit in i passet.

 
RSS 2.0